Ik Ben

 

HALLO!

 

 

Mijn naam is Imelda Vrijenhoek.

 

Al jaren lang was  ik bezig mijzelf te ontdekken en te omarmen. Net als zo velen van jullie kan ik zeggen dat mijn levensloop niet altijd even makkelijk is geweest. Tot aan mijn dertigste heb ik mijn best gedaan om te zijn zoals ik dacht dat ik moest zijn. Te zijn zoals mijn omgeving was. Ik wilde erbij horen en liet mijzelf volledig in de kou staan. Dit resulteerde uiteindelijk in een burn-out waardoor ik afscheid moest nemen van dat leven. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar mijzelf. In het begin dompelde ik me onder in de traditionele hulpverlening. Daar leerde ik voor het eerst om mijzelf te onderzoeken en dit te uiten zonder dat ik hoorde van “daar heb je Imelda weer!” Het voelde heel goed om serieus genomen èn begrepen te worden. Herbeleving van verrassende jeugdtrauma’s kwamen boven en het daaruit behorend gedrag. Aangeleerd gedrag om toch vooral gehoord te worden.

De in eerste instantie prettige gesprekken brachten mij echter niet de verlichting waar ik naar op zoek was. Ik wilde juist uit mijn hoofd en niet eindeloos praten. Op de een of andere manier voelde ik dat ik mijn hele zijn wilde ervaren en niet alleen mijn praat-kwaliteit. Volledig in het leven staan met beide voeten op de grond. Ik wilde dansen en zingen en alles wat ik voelde en wist naar buiten brengen. Enthousiast als ik ben begon ik aan allerlei workshops, hopende dat het mij de rust zou brengen waar ik zo lang naar verlangde. Telkens dacht ik: “Ja, dit is wat ik wil!” om na een paar maanden tot de ontdekking te komen dat ik weliswaar het nodige had geleerd en tot mij had genomen maar dat de rust toch weer veranderde in onrust.

Uiteindelijk kwam ik tot de ontdekking dat de bereidheid om mijzelf te zijn en van mijzelf te houden van binnenuit moest komen en niet aangeleerd kon worden door op zoek te gaan naar iets buiten mijzelf. Alles wat je nodig hebt is in jou dus alles wat ik nodig heb zit in mij.

Bewustwording maakt zoveel schoon en door Transformatie ontstaat er ruimte.

Ik voel de rust en de vreugde om dit te delen.

Neem gerust contact met mij op als je nog wat wil vragen of voor het maken van een afspraak. imeldavrijenhoek@home.nl  of  06-39051082